Žemľové knedle

Chuťmeter:
 
 

pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 200 g staršieho pečiva
  • 1 menšiu cibuľu
  • 4 PL masla
  • 2 PL nasekanej petržlenovej vňate
  • 3 vajcia
  • 3 PL múky
  • 125 ml mlieka
  • múku na spracovanie
  • soľ

Postup:

1. Pečivo nakrájame na kocky a vložíme do misy. Potom nakrájame nadrobno cibuľu a osmažíme ju v hrnci na masle do sklovita. K cibuli pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Primiešame nakrájané pečivo, zalejeme mliekom a rozšľahanými vajciami a necháme stáť tak dlho, kým tekutina nevsiakne do pečiva.

2. Nasiaknuté suroviny spracujeme na cesto a zakryté kuchynskou utierkou necháme odpočívať asi 20 minút na chladnom mieste.

3. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu. Z odpočinutého cesta formujeme pomúčenými rukami knedle a vkladáme ich do vriacej vody. Varíme na malom plameni asi 15 mi­nút.

4. Uvarené knedle vyberieme z vody dierkovanou naberačkou a necháme odkvapkať na sitku. Žemľové knedle sa ho­dia ako príloha napríklad k bravčovému mäsu s omáčkou.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk