Cuketový prívarok s vajcom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 

Potrebujeme:

  • 1 väčšiu cuketu
  • 1 cibuľu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 2 lyžičky masla
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • vegetu podľa chuti
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 250 ml smotany na varenie alebo mlieka
  • šťavu z 1/2 citróna
  • soľ
  • 4 na tvrdo uvarené vajcia

Postup:

  1. Cuketu ošúpeme, pozdĺžne prekrojíme na polovicu a vyberieme jadierka. Dužinu nastrúhame na hrubšie rezance.
  2. Očistenú cibuľu nadrobno nakrájame. V hlbšej panvici alebo v kastróle ju na rozohriatom oleji a masle opražíme dosklovita. Pridáme postrúhanú cuketu, premiešame a po 3 minútach zalejeme 150 – 200 ml horúcej vody. Za občasného miešania dusíme 10 minút, potom pridáme soľ a cukor.
  3. V hrnčeku dohladka vymiešame múku so smotanou a za stáleho miešania prilejeme k podusenej cukete. Necháme 3 minúty prevrieť a odstavíme. Nakoniec ochutíme citrónovou šťavou. Podávame s vareným prekrojeným vajcom.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

Brejk.sk

ZazracnySvet.sk

Pluska.sk