Tekvicový prívarok

Chuťmeter:
 
4 porcie
 

Potrebujeme:

  • 1 kg tekvice (očistenej)
  • 1 cibuľu
  • 40 g masti alebo masla
  • 200 ml kyslej smotany
  • 40 g hladkej múky
  • pol lyžičky mletej červenej papriky
  • soľ
  • cukor
  • ocot
  • čerstvý kôpor

Postup:

  1. Tekvicu očistíme a pokrájame. Ošúpanú cibuľu nadrobno pokrájame a speníme na rozohriatej masti (alebo masle). Pridáme pokrájanú tekvicu, osolíme a poprášime červenou paprikou. Prikryjeme a za občasného premiešania dusíme na miernom plameni. Podľa potreby podlejeme troškou horúcej vody.
  2. V smotane rozmiešame múku a prilejeme k podusenej tekvici. Spolu ešte povaríme. Nakoniec prívarok dochutíme octom, cukrom a posekaným kôprom. Keď je tekvica príliš hustá, podľa potreby ju rozriedime vriacou vodou.

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

Brejk.sk

ZazracnySvet.sk

Pluska.sk