Žemľová knedľa

01
Chuťmeter:
 
1 knedľa
 
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne rukou premiešame.

Potrebujeme:

  • 7 žemlí alebo rožkov z predchádzajúceho dňa
  • 200 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 2 vajcia
  • 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate
  • soľ

Postup:

  1. Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe metličkou rozšľaháme mlieko, olej, vajcia a petržlenovú vňať. Ochutíme soľou. Nalejeme na žemle a jemne rukou premiešame.
  2. Do hrnca dáme variť vodu. Zarobenú masu vložíme do väčšieho mikroténového vrecka. Vyformujeme ho do tvaru valca. Vrecko musí byť dostatočne pevné. Uzavrieme ho a vložíme do vriacej vody. Varíme asi 25 minút.
  3. Po vybratí z vody necháme uzatvorené asi 1/2 hodiny postáť. Vrecko otvoríme, knedľu vyberieme a nakrájame na plátky.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Žemľová knedľa