Podkovičky z kapra

Chuťmeter:
 
4 - 6 porcií
 

Potrebujeme:

  • 4-6 podkovičiek z kapra
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, mleté biele korenie
  • olej na vyprážanie
  • 1 citrón

Na obalenie:

  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice smotany na varenie
  • strúhanka
  • 50 g syra na strúhanie

Postup:

  1. Porcie kapra umyjeme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Osolíme, okoreníme a potrieme prelisovaným cesnakom.
  2. Každú porciu obalíme v múke, vo vajciach rozšľahaných so smotanou a v preosiatej strúhanke, do ktorej sme pridali nastrúhaný syr.
  3. Obalené podkovičky dáme do rozohriateho oleja a vyprážame z každej strany do zlatista.
  4. Podávame so zemiakovým šalátom a s plátkom citróna.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk