Červeno-zelený šalát

Chuťmeter:
 
4 porcie
 

Potrebujeme:

  • 300 g bielej hlávkovej kapusty
  • 100 g červenej hlávkovej kapusty
  • 1 zelenú papriku
  • 1 červenú papriku
  • 2 pomaranče
  • 200 g údenej šunky

Na nálev:

  • 3 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL kryštálového cukru
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Bielu aj červenú kapustu očistíme, prekrojíme a najemno postrúhame. V hrnci ju prelejeme horúcou vodou a scedíme. Preložíme do väčšej misy.
  2. Papriku umyjeme, očistíme a pokrájame na tenké rezance. Pomaranče olúpeme a pokrájame na malé kúsky, šunku pokrájame na kocky a zmiešame s kapustou.
  3. Z citrónovej šťavy, cukru, oleja, soli a korenia pripravíme nálev, ktorým polejeme pripravený šalát. Necháme odležať v chlade a podávame s pečivom.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Brejk.sk

ZazracnySvet.sk

Pluska.sk