Šalát Coleslaw

Chuťmeter:
 
6 až 8 porcií
 
Potrebujeme: 600 g bielej kapusty 400 g červenej kapusty 1 lyžicu soli 2 veľké mrkvy 1 cibuľu 250 g plnotučného bieleho jogurtu

Potrebujeme:

  • 600 g bielej kapusty
  • 400 g červenej kapusty
  • 1 lyžicu soli
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 cibuľu
  • 250 g plnotučného bieleho jogurtu
  • 200 g majonézy
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

  1. Kapustu očistíme, umyjeme, rozkrojíme na štvrtky a odstránime hlúb. Nakrájame na tenké pásiky alebo nastrúhame na strúhadle. Pridáme soľ a zapracujeme ju, najlepšie rukami, do kapusty. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame alebo nastrúhame na pásiky. Cibuľu nakrájame nadrobno.
  2. Jogurt zmiešame s majonézou a citrónovou šťavou, dochutíme mletým čiernym korením a prípadne ešte trochou soli. Pripravený dresing dobre premiešame s kapustou, mrkvou a cibuľou. Necháme aspoň 2 hodiny odstáť v chladničke v prikrytej nádobe. Potom šalát ešte podľa potreby dochutíme.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šalát Coleslaw