Kokosová torta

Chuťmeter:
 
 

pre 4 osoby

Potrebujeme:

    Na cesto:

  •  5 bielkov
  • 180 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 1 PL polohrubej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie tortovej formy

    Na čokoládovú plnku:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 100 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 200 g masla
  • 1 PL kakaa
  • 1 PL rumu


    Na šľahačkovú plnku:

  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 1 stužovač šľahačky
  • 1 balíček vanilínového cukru


    Na polevu:

  • 200 g čokolády na varenie
  • 150 g masla

Postup:

1. V miske vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Pridáme práškový a vanilínový cukor a vyšľaháme dotuha. Do snehu opatrne primiešame strúhaný kokos a preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cesto vylejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 30 minút pri teplote 180/160 °C. Po upečení necháme korpus vychladnúť na kuchynskej mriežke.

2. Pripravíme čokoládovú plnku: Na kúsky polámanú čokoládu, mlieko, práškový, vanilínový cukor a žĺtky opatrne šľaháme nad parou do zhustnutia. Hotový krém necháme vychladnúť, potom doň vmiešame maslo, kakao a rum.

3. Pripravíme šľahačkovú plnku: Dobre vychladenú smotanu zmiešame so stužovačom a ušľaháme do polotuha, potom pridáme vanilínový cukor a vyšľaháme dotuha.

4. Čokoládovú plnku rovnomerne navrstvíme na vychladnutý korpus, na ňu rozotrieme šľahačkovú plnku a povrch uhladíme stierkou. Kým pripravíme čokoládovú polevu, tortu odložíme do chladu. Nad parou rozpustíme polámanú čokoládu s maslom a vymiešame dohladka. Vrch aj boky torty potrieme čokoládovou polevou a necháme v chlade stuhnúť.

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo