Parížsky šľahačkový zákusok

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 

Potrebujeme:

Cesto:

  • 4 žĺtky
  • 300 g práškového cukru
  • 150 ml vody
  • 150 ml oleja
  • 200 g polohrubej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 1 PL kakaa
  • 4 bielky

Krém:

  • 4 šľahačky
  • 3 čokolády
  • ríbezľový džem na potretie
  • kakao na posypanie

Postup:

  1. Deň vopred si pripravíme krém. Uvaríme šľahačky s čokoládou, necháme ich vychladnúť a dáme na noc do chladničky. Na druhý deň vyšľaháme z chladnej hmoty jemný krém.
  2. Jednotlivé suroviny na cesto spolu premiešame a na záver zľahka pridáme sneh vyšľahaný zo 4 bielkov. Pripravenú masu rovnomerne vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 25 minút pri teplote 180 °C.
  3. Upečený koláč potrieme ríbezľovým džemom a potom šľahačkovým krémom. Povrch zákuska ozdobíme preosiatym kakaom a dáme do chladu.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Glanc.sk