Vyprážané fánky

Chuťmeter:
 
80 kusov
 
Vo väčšej mise vymiešame rozpustené maslo s cukrom (alebo vyšľaháme elektrickým šľahačom). Šľaháme asi 5 minút. Pridáme štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia a rum. Dobre premiešame a pridáme preosiatu múku. Pomocou stierky vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a 3 hodiny necháme postáť. Cesto rozvaľkáme na hrúbku

Potrebujeme:

1 šálka = 200 až 250ml

  • 1/3 šálky práškového cukru
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • nastrúhaná kôra z polovice citróna v biokvalite
  • 3 vajcia
  • 3 a pol lyžice rozpusteného masla
  • 1 lyžica rumu
  • štipka soli
  • olej na vyprážanie
  • preosiaty práškový cukor

Postup:

  1. Vo väčšej mise vymiešame rozpustené maslo s cukrom (alebo vyšľaháme elektrickým šľahačom). Šľaháme asi 5 minút. Pridáme štipku soli, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia a rum. Dobre premiešame a pridáme preosiatu múku. Pomocou stierky vypracujeme cesto. Prikryjeme utierkou a 3 hodiny necháme postáť.
  2. Cesto rozvaľkáme na hrúbku až 3 mm.
  3. Radielkom vykrajujeme obdĺžniky (asi 3 x 6 cm), ktoré v strede po uhlopriečke raz narežeme.
  4. V panvici dobre rozpálime olej. Vykrojené kúsky cesta postupne kladieme do horúceho oleja a vyprážame, až sa nafúknu. Prebytočný olej necháme odkvapkať na papierových utierkach. Horúce fánky obalíme v práškovom cukre.

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Vyprážané fánky