Jablkový krémeš

Chuťmeter:
 
1 plech
 
na 1 plech Potrebujeme: 200 g masla 200 g práškového cukru 6 žĺtkov 200 g polohrubej múky 150 g mletých orechov Na plnku: 1-1,5 kg jabĺk 150-200 ml vody 6 bielkov 150 g práškového cukru 150 g mletých orechov Na ozdobenie: hotovú čokoládovú polevu

Potrebujeme:

  • 200 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 200 g polohrubej múky
  • 150 g mletých orechov

Na plnku:

  • 1-1,5 kg jabĺk
  • 150-200 ml vody
  • 6 bielkov
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g mletých orechov

Na ozdobenie:

  • hotovú čokoládovú polevu

Postup:

  1. Maslo vymiešame s cukrom dopenista. Postupne pridáme žĺtky, preosiatu múku a pomleté orechy. Všetko spolu dobre premiešame. Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme asi 15 minút.
  2. Jablká očistíme a pokrájame na menšie kúsky. V hrnci podlejeme vodou a prikryté dusíme domäkka. Na poloupečený koláč navrstvíme podusené jablká. Ušľaháme tuhý sneh z bielkov a cukru a premiešame ho s mletými orechmi. Rovnomerne ho rozotrieme na vrstvu jabĺk.
  3. Vrátime späť do rúry a pečieme približne 20 až 25 minút. Upečený a vychladnutý koláč pokropíme roztopenou čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk