Koláč lenivej gazdinky z nemletého maku

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 

Potrebujeme:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 1 hrnček nemletého maku
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 vajcia
  • tuk a múku na vymastenie a vysypanie plechu
  • na 1 menší plech

Na polevu:

  • 250 g práškového cukru
  • 1 až 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 50 ml studenej vody

Postup:

  1. Preosiatu múku, kypriaci prášok, mak, cukor, olej, mlieko a vajcia vymiešame. Cesto vylejeme do vymasteného a vysypaného plechu. V rúre vyhriatej na 180 °C pečieme asi 30 minút.
  2. Pripravíme polevu: Práškový cukor, citrónovú šťavu a vodu dôkladne vymiešame na lesklú, hladkú polevu. Natrieme na teplý koláč a necháme stuhnúť.

 

Súvisiace kategórie:

 

Aktuálne Dobré jedlo

náhľad aktuálneho čísla Online Predplatné
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Glanc.sk