Pomarančový chlebík

Chuťmeter:
 
asi 8 porcií
 
Potrebujeme: 2 biopomaranče 50 g horkej čokolády 250 g hladkej múky 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku 125 g masla 125 g kryštálového cukru

Potrebujeme:

  • 2 biopomaranče
  • 50 g horkej čokolády
  • 250 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky kypriaceho prášku
  • 125 g masla
  • 125 g kryštálového cukru
  • soľ
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 100 g práškového cukru

Postup:

  1. Pomaranče dôkladne umyjeme horúcou vodou. Kôru nastrúhame a šťavu vytlačíme. Čokoládu posekáme na menšie kusy. Zmäknuté maslo, cukor a štipku soli vyšľaháme do peny – môžeme si pomôcť elektrickým ručným šľahačom. Postupne vmiešame vajcia (po jednom). Nakoniec vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a 5 lyžíc pomarančovej šťavy.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej časti vmiešame 2 lyžičky nastrúhanej pomarančovej kôry. Do druhej polovice cesta vmiešame kakao, nasekanú čokoládu a 5 lyžíc pomarančovej šťavy.
  3. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C. Oba druhy cesta dáme striedavo v štyroch vrstvách do vymastenej formy (20 cm dlhej). Vidličkou špirálovito prejdeme cestom vo forme. Vložíme do vyhriatej rúry a na spodnej mriežke pečieme asi 50 až 55 minút. Po 10 minútach pečenia koláč po dĺžke narežeme a vrátime späť do rúry.
  4. Upečený koláč vyberieme z rúry a necháme asi 10 minút vo forme chladnúť. Potom ho vyklopíme a na kuchynskej mriežke necháme úplne vychladnúť.
  5. Práškový cukor vymiešame s 2-3 lyžicami pomarančovej šťavy, až vznikne hustá poleva. Polevu rovnomerne rozotrieme po povrchu koláča a necháme stuhnúť.

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk