Rezy Rigoletto s kandizovaným ovocím

Chuťmeter:
 
pre celú rodinu
 

Potrebujeme:

  • 250 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 360 g hladkej múky
  • malinový džem
  • 1 menší hlboký plech

Na plnku:

  • 4 vajcia
  • 250 g práškového cukru
  • 150 g posekaných orechov
  • 200 g kandizovaného ovocia
  • 200 g hrozienok
  • 50 ml rumu

Na krém:

  • 3 vajcia
  • 300 g práškového cukru
  • 2 lyžice kakaa
  • 200 g masla

Na polevu:

  • 100 g čokolády na varenie
  • 70 g stuženého pokrmového tuku

Postup:

  1. Hrozienka opláchneme a v miske pokvapkáme rumom. Z masla, práškového cukru a preosiatej múky vypracujeme cesto, ktoré na chvíľu odložíme do chladničky. Studené cesto rýchlo rozvaľkáme na doske. Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 160 °C. Cesto pečieme asi 20 minút, potom ho vyberieme z rúry. Teplé, čiastočne upečené cesto potrieme malinovým džemom.
  2. Pripravíme krém: V horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme dotuha vajcia s práškovým cukrom a kakaom. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. K vychladnutej zmesi pridáme zmäknuté maslo a vymiešame krém, ktorý natrieme na vychladnuté cesto.
  3. Pripravíme plnku: Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista. Vyšľahanú penu v horúcom vodnom kúpeli zohrejeme. Odstavíme a opatrne vmiešame nasekané orechy, kandizované ovocie a scedené odkvapkané hrozienka. Pripravenú zmes navrstvíme na cesto a vložíme dopiecť do rúry vyhriatej na 140 °C. Pečieme asi 35 až 45 minút.
  4. Pripravíme čokoládovú polevu: Čokoládu polámeme a spolu so stuženým tukom rozpustíme nad parou. Vymiešame hladkú polevu, ktorú natrieme na plnku. Necháme stuhnúť, potom koláč pokrájame na úhľadné rezy.

Súvisiace kategórie:

 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Brejk.sk

ZazracnySvet.sk

Pluska.sk