Silvestrovské tiramisu s drobným ovocím

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
Silvestrovské tiramisu

Potrebujeme:

  • 400 g zmesi ovocia (maliny, černice atď), môže byť aj mrazené
  • 1 vanilkový struk
  • 75 ml smotany na šľahanie
  • 100 g mascarpone
  • 450 chudého tvarohu
  • 70 g práškového cukru
  • 1 kávová lyžička mletej škorice
  • 200 g medovníka
  • 150 ml espressa
  • 50 ml mandľového likéru
  • 4 lyžice kakaového prášku na posypanie

Postup:

  1. Mrazené ovocie necháme povoliť v sitku. Medzitým vanilkový struk po dĺžke prekrojíme a vyškrabeme zrniečka. Vo veľkej miske do hladka vymiešame mascarpone, tvaroh, cukor, vanilkové zrniečka a škoricu. Smotanu dotuha vyšľaháme a zľahka vmiešame do krému.
  2. Medovník pokrájame na kocky. Kávu a likér zmiešame a touto zmesou pokvapkáme medovníkové kocky.
  3. Do každého pohára pridáme trochu tvarohového krému, pridáme polovicu medovníkových kociek a polovicu ovocia. Vrstvy zopakujeme; nakoniec príde vrstva tvarohového krému. Poháre odložíme na hodinu do chladničky. Krátko pred servírovaním krém husto posypeme kakaom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Silvestrovské tiramisu s drobným ovocím
Dobré Jedlo