Banánovo-broskyňový cobbler

Chuťmeter:
 
 
Banánovo-broskyňový cobbler

Potrebujeme:

Na ovocnú zmes:

  • 1 banán
  • 100 g broskyne
  • 1 lyžicu medu
  • 1 lyžičku mletej škorice
  • 1 lyžičku kukuričného škrobu

Na cesto:

  • 50 g ovsených vločiek
  • 2 lyžice celozrnnej pšeničnej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžičku soli
  • 1 lyžicu trstinového cukru
  • 1/2 lyžičky mletej škorice
  • 3/4 lyžice nesoleného arašidového masla
  • mlieko

Postup:

  1. Pripravíme ovocný základ: Na panvici zohrejeme a premiešame med, škob a škoricu. Pridáme očistené ovocie nakrájané na menšie kocky a pomaly prilievame približne 80 ml vody. Varíme, kým zmes nezhustne.
  2. Pripravíme cesto: V miske zmiešame múku, ovsené vločky, kypriaci prášok, soľ, trstinový cukor, škoricu a arašidové maslo. V menších dávkach prilievame toľko mlieka, aby vzniklo cesto kašovitej konzistencie.
  3. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na dno zapekacej misky dáme ovocie. Na ovocie lyžicou naložíme cesto. Cobbler pečieme vo vyhriatej rúre približne 25 – 30 minút. 

Tip:

Základ pokrmu nazývaného cobbler tvorí ovocie prikryté jemne sladenou „pokrievkou“. Pri jeho príprave môžeme použiť akékoľvek sezónne ovocie, ideálne domáce alebo nazbierané v lese. Ak ho skombinujeme s banánom, potom ho netreba toľko sladiť. V prípade intolerancie na lepok alebo laktózu môžeme namiesto celozrnnej múky použiť múku mandľovú a kravské mlieko nahradiť napríklad sójovým.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk