Domáce zmrzlinky

Chuťmeter:
 
 
Domáce zmrzlinky

Potrebujeme:

  • 1 balíček tortových oplátok
  • 2 balíčky pudingového prášku na prípravu vanilkových krémov
  • 220 g masla
  • 600 ml mlieka
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 1 vanikový cukor
  • 100 g čokolády
  • 5 g rastlinného tuku na polevy

Postup:

  1. Tortové oplátky rozrežeme na štvorce s rozmermi 10 x 10 cm.
  2. Do hrnca dáme trochu vody a prikryjeme utierkou. Keď voda vrie položíme na utierku oplátku a zakryjeme pokrievkou. Keď po chvíľke oplátka zmäkne, vytvarujeme z nej kornútok.
  3. Z mlieka, kryštálového a vanilkového cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém.
  4. Krém necháme úplne vychladnúť a potom pomaly primiešame zmäknuté maslo.
  5. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka a naplníme ním pripravené kornútky. Necháme stuhnúť.
  6. Čokoládu s rastlinným tukom roztopíme a kornútky so stuhnutým krémom do nej namáčame.

Tip:

Ak chcete mať inú príchuť plnky, môžete do krému použiť napríklad jahodový puding.

Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk