Dúhová torta

Chuťmeter:
 
 
Dúhová torta

Potrebujeme:

Na 4 cestá:

  • 800 g hladkej múky
  • 800 g kryštálového cukru
  • 16 vajec
  • 400 ml oleja
  • 4 balíčky vanilínového cukru
  • 4 balíčky kypriaceho prášku do pečiva
  • potravinárske farbivá

Na plnku:

  • 2 balíčky krémovej vanilkovovej náplne v prášku (+ maslo, mlieko, práškový cukor podľa návodu na obale)

Na ozdobenie:

  • 4 - 5 balíčkov šľahačky v prášku (+ mlieko podľa návodu na obale)
  • 4 stužovače šľahačky
  • cukríky, lentilky, čokoláda, ovocie

Postup:

  1. Pripravíme cestá: Na jedno cesto vymiešame 4 žĺtky s 200 g kryštálového cukru a 1 vanilínovým cukrom dopenista. Pridáme 100 ml vody a 100 ml oleja a dobre premiešame. Prisypeme 200 g hladkej múky, do ktorej sme pridali necelý kypriaci prášok do pečiva. Zo 4 bielkov vyšľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do cesta. Pridáme potravinárske farbivo podľa fantázie. Cesto pečieme v tortovej forme vyloženej papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 - 40 minút. Rovnako pripravíme aj ďalšie 3 cestá a do každého pridáme inú farbu.
  2. Podľa návodu na obale pripravíme dve vanilkové plnky. Plnku rozdelíme na 4 časti.
  3. Upečené vychladnuté rôznofarebné korpusy spojíme vanilkovou náplňou, kltorou natzrieme aj vrcho posledného korpusdu a boky torty. Dáme na dve hodiny do chladničky.
  4. Pripravíme šľahačku z prášku so stužovačom podľa návodu. Šľahačku odložíme do chladničky najlepšie cez noc.
  5. Vychladenú tortu ozdobíme šľahačkou, farebnými cukríkmi, lentilkami, ovocím alebo čokoládou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk