Kinder torta

Chuťmeter:
 
 
Kinder torta

Potrebujeme:

  • 150 g kryštálového cukru
  • 110 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 200 g čokolády na varenie
  • 75 g masla
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • rumová aróma
  • štipka soli
  • lieskovooriešková nátierka
  • kinder čokoládky
  • drobné farebné cukríky

Na plnku:

  • 100 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka + 2 lyžice
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g kryštálového cukru
  • vanilkový cukor
  • kôra z polovice citróna

Postup:

  1. V miske rozmiešame kryštálový cukor so žĺtkami, rumovou arómou a soľou.
  2. Čokoládu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme trochu vychladnúť.
  3. Do cukru so žĺtkami pridáme polohrubú múku, prášok do pečiva a dobre vymiešame. Pridáme roztopenú čokoládu a vymiešame na hladkú masu. Primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto preložíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a upečieme v rúre vyhriatej na 180 °C.
  4. Pripravíme plnku: Na miernom ohni privedieme do varu mlieko s nastrúhanou citrónovou kôrou. Vypneme a necháme pol hodinu postáť. Keď zmes vychladne, pridáme po troške za stáleho miešania hladkú múku a kryštálový a vanilkový cukor. Dáme na slabý oheň, varíme, kým hmota zhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom primiešame vyšľahanú smotanu, 2 lyžice mlieka a vymiešame do hladkého krému.
  5. Upečený vychladnutý korpus pozdĺžne prekrojíme na polovicu a na spodný plát natrieme lieskovoorieškovú nátierku a pripravenú plnku. Zakryjeme druhým plátom.
  6. Tortu po bokoch natrieme nátierkou a obložíme kinder čokoládkami. Previažeme mašľou a do stredu nasypeme farebné cukríky.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk