Koníkovská tortička

Chuťmeter:
 
 
Koníkovská tortička

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 5 vajec
  • 110 g kryštálového cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 5 lyžíc oleja
  • 3 lyžice vody
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku do pečiva
  • marcipán na potiahnutie torty
  • potravinárske farby

Na krém:

  • 300 g masla
  • 80 g hladkej múky
  • 500 ml mlieka
  • 200 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Žĺtky vyšľaháme s cukrom do biela, pridáme kakao, olej, 3 lyžice vody a nakoniec múku zmiešanú s kypriacim práškom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto preložíme do formy ľubovoľného tvaru a pečieme v rúre vyhriatej na 150 °C dozlatista.
  2. Pripravíme krém: Z mlieka a múky uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť na izbovú teplotu. Potom vyšľaháme zmäknuté maslo s práškovým a vanilkovým cukrom a prišľaháme ho postupne do kaše.
  3. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus a nakoniec potiahneme marcipánom a vytieňujeme farbami.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk