Marcipánová lahôdka s krémom

Chuťmeter:
 
 
Marcipánová lahôdka s krémom

Potrebujeme:

Na cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g kryštálového cukru
  • 200 g polohrubej múky
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 2 lyžice kakaa

Na krém:

  • 6 polievkových lyžíc hrubej múky
  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 500 ml mlieka
  • vanilkový cukor

Na punčovú hmotu:

  • odrezky z cesta
  • 50 g mletých orechov
  • 1 lyžicu punčovej esencie
  • 100 g horkej čokolády
  • 2 lyžice kakaa
  • 100 g páškového cukru
  • 80 g masla

Na ozdobu:

  • biely marcipán
  • 70 g horkej čokolády
  • 2 lyžice olej
  • práškový cukor

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Bielky vyšľaháme do peny, pridáme cukor, žĺtky, olej, 100 ml vody, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Cesto preložíme na papier na pečenie na veľkom plechu a upečieme.
  2. Z vychladnutého cesta vyrežeme 2 pláty široké asi 10 cm, zvyšok cesta použijeme na punčové cesto.
  3. Pripravíme krém: Uvaríme hustú kašu z mlieka, vanilkového cukru a múky, ktorú miešame do vychladnutia. Potom primiešame maslo a cukor a mixérom vyšľaháme na krém.
  4. Punčovú hmotu pripravíme zmiešaním všetkých ingrediencií.
  5. Na spodný plát cesta natrieme krém, naň navrstvíme punčovú masu a znova krém. Ten prikryjeme druhým plátom. Celý zákusok potrieme zvyšným krémom.
  6. Na doske posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme marcipán, zákusok ním pokryjeme a všetky strany vyhladíme.
  7. Na záver urobíme polevu z horkej čokolády a oleja a zákusok ňou pokvapkáme.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

Pluska.sk

Plus7dní.sk

Emma.sk