Pagáčiky bez kysnutia

Chuťmeter:
 
 
Pagáčiky bez kysnutia

Potrebujeme:

  • 500 g polohrubej múky
  • 1 tuk na pečenie
  • 1 kelímok kyslej smotany
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 lyžička soli
  • 1 žĺtok
  • na potretie 1 vajce a sézamové semienka alebo mak na posypanie
  • tuk na vymastenie plechu

Postup:

  1. Zo surovín izbovej teploty vymiesime cesto. Cesto vyvaľkáme, formičkou vykrajujeme menšie pagáčiky a poukladáme ich na vymastený plech.
  2. Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sézamovými semienkami alebo makom a upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk