Torta so šľahačkovým krémom

Chuťmeter:
 
 
Torta so šľahačkovým krémom

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 300 g práškového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 185 ml oleja
  • 3 lyžice kakaa
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • tuk na vymastenie formy

Na plnku:

  • 250 g krémového syra philadelphia bez príchute
  • 250 g mascarpone
  • 110 g práškového cukru
  • 400 ml smotany na šľahanie

Na ozdobenie:

  • marcipán
  • poťahovacia hmota
  • potravinárske farby
  • farebné cukríky

Postup:

  1. Pripravíme cesto: Vyšľaháme bielka s polovicou práškového cukru na tuhý sneh. Druhú polovicu cukru vyšľaháme so žĺtkami a vanilkovým cukrom. Postupne do žĺtkovej hmoty primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva, olej a 130 ml vriacej vody. Dobre vyšľaháme a na záver jemne primiešame sneh z bielkov, pričom asi 3-4 lyžice snehu necháme bokom. Dobre vymiešame cesto.
  2. Tretinu cesta oddelíme a zmiešame s kakaom a odloženým snehom.
  3. Boky tortovej formy vymastíme tukom a na spodok dáme papier na pečenie. Svetlé a tmavé cesto postupne striedavo po lyžiciach lejeme vždy do stredu formy. Cesto sa tak rozlieva a vytvára kruhy.
  4. Korpus dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na spodnú mriežku na približne 45 až 50 minút. Prvých 20 minút pečieme na 180 °C, potom znížime na 160 °C.
  5. Pripravíme plnku: Dobre zmiešame mascarpone a syr philadelphia s cukrom. Nakonec primiešame vyšľahanú smotanu.
  6. Upečený vychladnutý korpus priečne rozrežeme a naplníme krémom. Tortu ľubovoľne ozdobíme pomocou marcipánu, poťahovacej hmoty, potravinárskych farieb a farebných cukríkov.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iZahradkar.sk

iZdravie.sk

iPekneByvanie.sk