Fašírka plnená vajcami a mrkvou

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Fašírka plnená vajcami a mrkvou

Potrebujeme:

  • 300 g mletého hovädzieho mäsa
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 5 vajec
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 stredne veľkú cibuľu
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 1 lyžicu horčice
  • 3 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • strúhanka
  • vývar na podlievanie
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Postup:

  1. Cibuľu očistíme a nadrobno nakrájame. Mäso zmiešame s cibuľou, 3 lyžicami strúhanky a dvoma vajíčkami, Pridáme soľ, mleté čierne korenie, papriku, horčicu a petržlenovú vňať. Dôkladne premiešame.
  2. Mrkvu očistíme a vcelku uvaríme domäkka. Tri vajcia uvaríme natvrdo.
  3. Na kuchynskú dosku dáme papier na pečenie, posypeme ho strúhankou a mleté mäso na ňom rozotrieme do obdĺžnika vysokého asi 2 cm. Do stredu uložíme ošúpané uvarené vajcia, z každej strany dáme jednu mrkvu. Pomocou papiera na pečenie preložíme mäso cez vajcia a mrkvu a vyformujeme bochník.
  4. Rúru predhrejeme na 180 °C. Mäso dáme do vymasteného pekáča a podlejeme malým množstvom vývaru. Pečieme 40 až 50 minút a priebežne podlievame.
  5. Plnenú fašírku podávame so zeleninou uvarenou na pare.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Fašírka plnená vajcami a mrkvou