Šťavnaté hodovanie: Grilované bravčové plátky v koriandrovej marináde

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Grilované bravčové plátky v koriandrovej marináde

Potrebujeme:

  • 800 g vykostených bravčových rebierok

Na marinádu:

  • šťavu z 1 citróna
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžičku mletej červenej papriky
  • 150 ml olivového oleja
  • 2 lyžice koriandrových lístkov
  • soľ

Postup:

  1. Pripravíme marinádu: V miske zmiešame citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, mletú papriku, olivový olej a soľ. Na záver pridáme nadrobno nasekané koriandrové lístky.
  2. Bravčové rebierka nakrájané na plátky potrieme marinádou a necháme v chlade odležať aspoň hodinu. Lepšie je, ak si mäso pripravíme vopred, najlepšie deň pred grilovaním.
  3. Jednotlivé porcie mäsa grilujeme 6 minút z každej strany. Podávame so zeleninovým šalátom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Šťavnaté hodovanie: Grilované bravčové plátky v koriandrovej marináde