Náš tip na víkendovú grilovačku: Hamburger z dvoch druhov mäsa

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Grilovaný hamburger

Potrebujeme:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 200 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • sušený majorán
  • sójovú omáčku
  • mletú rascu
  • mletú sladkú červenú papriku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • 4 žemle
  • 4 plátky tvrdého syra
  • 1 väčšia paradajka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 8 šalátových listov
  • 8 uhorkových plátkov

Postup:

  1. V miske zmiešame mleté bravčové a mleté hovädzie mäso. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie, majorán, mletú sladkú červenú papriku a mletú rascu. Pokvapkáme sójovou omáčkou a dobre premiešame. Necháme odstáť asi 1 hodinu na chladnom mieste.
  2. Z ochuteného mäsa mokrými rukami vytvarujeme guľaté hamburgery. Na jednej strane ich potrieme olejom a poukladáme ich na rošt. Grilujeme asi 8 minút z každej strany.
  3. Žemle rozkrojíme a naplníme šalátovými listami, plátkami paradajky, uhorky, krúžkami cibule a mäsovým hamburgerom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Náš tip na víkendovú grilovačku: Hamburger z dvoch druhov mäsa