Hovädzí vývar so zeleninou: Z tohto sa naje celá rodina

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Hovädzí vývar so zeleninou

Potrebujeme:

  • 300 – 500 g predného hovädzieho mäsa s kosťou
  • 3 zrnká celého korenia
  • 2 zrnká nového korenia
  • 1 cibuľu
  • 100 g koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, kaleráb, petržlen)
  • soľ

Postup:

  1. Umyté mäso dáme do väčšieho hrnca a zalejeme asi 1,5 l studenej vody. Pridáme celé a nové korenie, umytú cibuľu vcelku aj so šupkou, osolíme a na strednom plameni privedieme do varu.
  2. Keď sa začne polievka variť, zmiernime plameň, prikryjeme a pomaly varíme asi 2 hodiny. Potom pridáme očistenú, nakrájanú zeleninu a varíme ďalších 30 minút. V priebehu varenia dolievame podľa potreby studenú vodu.
  3. Z vývaru vyberieme mäso a zeleninu. Vývar precedíme a necháme odstáť. Po miernom vychladnutí odoberieme tuk usadený na povrchu.
  4. Na taniere servírujeme nakrájané mäso a zeleninu, zaliate vývarom.

Tip:

Aby sa zvýraznila chuť vývaru, môžete doň pridať 1 až 2 bobkové listy.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Hovädzí vývar so zeleninou: Z tohto sa naje celá rodina
Dobré jedlo