Kuracie prsia s feniklom a cesnakovou marinádou

Chuťmeter:
 
3 porcie
 
Kuracie prsia s feniklom

Potrebujeme:

  • 360 g kuracích pŕs
  • 100 g baby fenikla
  • 1 lyžica cesnakového oleja
  • 2 lyžičky sezamových semienok
  • olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • lístky oregana

Na marinádu:

  • 2 lyžičky medu
  • 3 lyžice cesnakového oleja
  • mletá sladká červená paprika

Postup:

  1. Pripravíme marinádu: Med vymiešame s cesnakovým olejom a mletou červenou paprikou.
  2. Kuracie prsia umyjeme a osušíme.
  3. Mäso osolíme, okoreníme a potrieme pripravenou marinádou.
  4. Ochutené mäso uložíme zapekacej misy potretej olejom a dáme do vyhriatej rúry piecť.
  5. Asi v polovici pečenia kuracie prsia posypeme sezamovými semienkami, do misy pridáme osolené kúsky baby fenikla, ktoré pokvapkáme lyžicou cesnakového oleja a spolu dopečieme.
  6. Podávame s uvarenou ryžou, ozdobíme lístkami oregana.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuracie prsia s feniklom a cesnakovou marinádou