Kuskus s marinovanou cviklou a grilovaným kozím syrom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Kuskus s marinovanou cviklou a grilovaným kozím syrom

Potrebujeme:

  • 100 g kuskusu
  • 300 až 400 ml zeleninového vývaru
  • 100 g cvikly
  • 5 g hnedého cukru
  • 200 ml suchého červeného vína
  • 200 g kozieho syra
  • olivový olej
  • 4 hrste rukoly
  • trocha vínneho octu
  • soľ

Postup:

  1. Kuskus v hrnci zalejeme vriacim vývarom alebo osolenou vriacou vodou, aby bol zaliaty asi na hrúbku prsta. Prikryjeme a necháme napučať, kým kuskus nevsiakne tekutinu.
  2. Cviklu očistíme a nakrájame na malé kocky. Hnedý cukor v panvici na miernom ohni skaramelizujeme a zalejeme červeným vínom. Do vriacej zmesi vložíme pripravenú cviklu, osolíme a dve minúty povaríme. Cviklu scedíme a hneď primiešame do kuskusu.
  3. Kozí syr narežeme na kolieska a na rozpálenom olivovom oleji sprudka opečieme z oboch strán dozlatista. Pri servírovaní syr položíme na kuskus. Na ozdobenie pridáme trocha rukoly dochutenej vínnym octom a olivovým olejom.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Kuskus s marinovanou cviklou a grilovaným kozím syrom