Ľahká večera: Špenátový šalát s lososom a kôprovou zálievkou

01
Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Špenátový šalát s lososom a kôprovou zálievkou

Potrebujeme:

  • 300 g listového špenátu
  • 1 ľadový šalát
  • 150 g kozieho syra camembertového typu
  • 150 g sušených paradajok v oleji
  • 200 g údeného lososa
  • čerstvý kôpor na ozdobenie

Na kôprovú zálievku:

  • 200 ml kyslej smotany
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Špenát opláchneme pod studenou tečúcou vodou a necháme odkvapkať.
  2. Umytý ľadový šalát natrháme na kúsky.
  3. Kozí syr nakrájame na kolieska hrubé pol centimetra, rozložíme ich na papier na pečenie a dáme krátko zapiecť do rúry pod gril.
  4. Pripravíme zálievku: Kyslú smotanu vymiešame s olivovým olejom a citrónovou šťavou. Pridáme nasekaný čerstvý kôpor, ochutíme soľou, korením a premiešame.
  5. V mise zmiešame pripravený špenát s ľadovým šalátom. Pridáme nakrájané sušené paradajky a kúsky lososa. Šalát rozdelíme na taniere, navrch poukladáme kolieska grilovaného syra, pokvapkáme kôprovou zálievkou a ozdobíme čerstvým kôprom.

Tip:

Kozí syr môžete prudko opiecť aj na panvici.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Ľahká večera: Špenátový šalát s lososom a kôprovou zálievkou