Údený losos s tzatziki

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Údený losos s tzatziki

Potrebujeme:

  • 200 g údeného lososa
  • citrónovú šťavu

Na tzatziki:

  • 2 biele smotanové jogurty
  • 2 šalátové uhorky
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • 1 lyžicu vínneho octu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice čerstvého nasekaného kôpru
  • 1 lyžičku oregana
  • čerstvo mleté čierne korenie
  • soľ

Postup:

  1. Údeného lososa rozdelíme na 4 porcie. Na tanieri pokvapkáme citrónovou šťavou.
  2. Ošúpané šalátové uhorky nahrubo postrúhame. Vytlačíme šťavu, najlepšie cez sitko a necháme chvíľu postáť. Potom pridáme olivový olej, vínny ocot, prelisovaný cesnak, jogurt, nasekaný kôpor a oregano. Dochutíme soľou a mletým korením.
  3. Údeného lososa podávame s tzatziki a hriankou alebo opečenou bagetou.

Tip:

Tzatziki je typický grécky dresing. Môže obsahovať aj petržlenovú vňať alebo mätu. Na jeho prípravu sa dá použiť aj hotové korenie tzatziki. Podáva sa ku grilovanému mäsu a k údeným alebo pečeným rybám.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Údený losos s tzatziki