Vyprážané kvety cukety s ricottou

01
Chuťmeter:
 
2 porcie
 
Vyprážané kvety cukety s ricottou

Potrebujeme:

  • niekoľko cuketových kvetov
  • syr ricotta
  • olej na vyprážanie

Na cestíčko:

  • 40 g hladkej múky
  • 60 g ryžovej múky
  • 1 lyžičku sódy bikarbóny
  • perlivú minerálnu vodu
  • soľ

Postup:

  1. Cuketové kvety jemným štetcom očistíme, stonku odkrojíme, kvet opatrne otvoríme a piestiky odstránime. Do roztvoreného kvetu vložíme trochu syra riccotta.
  2. Z hladkej a ryžovej múky, zo sódy bikarbóny, z  minerálnej vody a zo soli urobíme cestíčko. Púčiky cukiet v ňom opatrne obalíme a vyprážame vo veľmi horúcom oleji.

Tip:

K vyprážaným cuketovým kvetom sa hodí cesnakovo-jogurtový dresing: Pripravíte ho z dvoch neolúpaných strúčikov cesnaku, ktoré opražíte na olivovom oleji. Keď strúčiky vychladnú, ošúpte ich, rozpučte a  zmiešajte s 250 g gréckeho jogurtu a 15 g nasekanej čerstvej mäty.

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Vyprážané kvety cukety s ricottou