Budete si prsty oblizovať: Tramezzini s mangom a kuracím mäsom

Chuťmeter:
 
6 porcií
 
DOBRÉ JEDLO: Tramezzini s mangom a kuracím mäsom

Potrebujeme:

  • kúsok zázvoru (asi veľkosti orieška)
  • pol viazaničky koriandra
  • 125 g hustej kyslej smotany
  • 1-2 lyžičky korenia karí
  • soľ
  • 2 malé zrelé mangá
  • 20 g kešu orieškov
  • 50 g šalátu frisée
  • 6 plátkov údených kuracích stehien
  • 6 plátkov sendvičových toastov

Postup:

  1. Zázvor očistite a nastrúhajte. Koriandrovú vňať posekajte. Nastrúhaný zázvor a koriander zmiešajte so smotanou, s korením karí a so soľou.
  2. Kešu oriešky posekajte a zľahka orestujte na suchej panvici. Mango olúpte a dužinu v tenkých plátkoch odrežte od kôstky. Šalát opláchnite a osušte.
  3. Z hrianok odrežte okraje. Hrianky na doske natenko rozvaľkajte valčekom na cesto a natrite ochutenou smotanou. Na tri plátky poklaďte väčšinu šalátových listov a plátky manga, potom nasypte orestované oriešky a položte plátky údených pŕs. Nakoniec pridajte zvyšok šalátu. Zakryte zvyšnými hriankovými plátkami, zľahka pritlačte a po diagonále rozrežte na trojuholníky.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Budete si prsty oblizovať: Tramezzini s mangom a kuracím mäsom
DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ