Raňajky, na ktoré sa budete tešiť: Bageta s omeletou a hubami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Bageta s omeletou a hubami

Potrebujeme:

  • 4 vajcia
  • 150-200 g čerstvých húb
  • viazanička pažítky
  • 40 g masla
  • 100 g slaniny (plátky)
  • lyžice ajvaru
  • šalátové listy
  • 2 paradajky
  • 4 malé bagety
  • olej
  • soľ, čerstvo pomleté čierne korenie

Postup:

  1. Huby očistite, pokrájajte na plátky a v panvici na polovici masla opečte. Vyberte na tanier.
  2. Vajcia rozklepnite do misky, osoľte, okoreňte a pridajte najemno nasekanú pažítku. Premiešajte, v panvici rozohrejte zvyšok masla a postupne upečte 4 malé omelety. Do každej dávky vajec pridajte trocha opečených húb.
  3. Plátky slaniny opečte na panvici a nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
  4. Bagety po dĺžke rozkrojte. Spodnú časť potrite ajvarom, pridajte listy šalátu a plátky paradajok. Na paradajky dajte preloženú omeletu a navrch opečenú slaninu. Prikryte vrchnou časťou bagety a podávajte.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Raňajky, na ktoré sa budete tešiť: Bageta s omeletou a hubami
DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ