Studená polievka na horúce leto: Poznáte gazpacho?

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Gazpacho

Potrebujeme:

  • 2 červené papriky
  • 6 paradajok
  • 1 šalátová uhorka
  • 300 ml paradajkovej šťavy
  • trochu citrónovej šťavy
  • 1 menšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • bazalka
  • bazalkové pesto
  • olivový olej

Postup:

  1. Zeleninu umyte a osušte. Papriky zbavte jadrovníkov, nakrájajte na malé kocky a opečte na oleji. Ošúpanú cibuľu a cesnak nasekajte nadrobno. Osoľte a okoreňte.
  2. Paradajky a ošúpanú uhorku nakrájajte na kúsky, dajte do mixéra, pridajte polovicu opečených paprík, citrónovú a paradajkovú šťavu, nasekanú cibuľu, cesnak a soľ. Rozmixujte dohladka. Gazpacho rozdeľte do misiek, pridajte bazalkové pesto a natrhané lístky bazalky. Môžete podávať s opečenými hriankami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Studená polievka na horúce leto: Poznáte gazpacho?
BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ