V tropický deň obed do ruky: Žemľa s arabským šalátom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Žemľa s arabským šalátom

Potrebujeme:

  • 1 stredne veľký baklažán
  • asi 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g pevných paradajok
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • pol lyžičky harissy
  • 1 lyžička mletej rímskej rasce
  • 1 viazanička petržlenovej vňate
  • 100 g ovčieho syra
  • 4 veľké žemle
  • soľ

Postup:

  1. Baklažán umyte a pokrájajte na malé kocky. V panvici rozohrejte olej. Pridajte baklažánové kocky a na strednej teplote ich opekajte približne 5 minút, kým nie sú zlatisté.
  2. Cesnak ošúpte a najemno posekajte. Paradajky pokrájajte na stredne veľké kocky. Cesnak a paradajky spolu s harissou a citrónovou šťavou vmiešajte k opečenému baklažánu. Okoreňte rascou a soľou a odložte na chladné miesto.
  3. Petržlenovú vňať umyte, osušte a najemno posekajte. Syr rozdrobte a žemle rozrežte na polovicu. Baklažánovú zmes zmiešajte s nasekanou vňaťou a so syrom, rozdeľte na spodné polovice žemlí a prikryte vrchnými polovicami.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
V tropický deň obed do ruky: Žemľa s arabským šalátom
DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ