Večera nemusí byť vždy teplá: Urobte si tofu klub sendvič

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
DOBRÉ JEDLO: Tofu klub sendvič

Potrebujeme:

  • citrón v biokvalite
  • 2 lyžice stredne ostrej horčice
  • 1 lyžička cukru
  • 7 lyžíc olivového oleja
  • 400 g prírodného tofu
  • vajcia
  • 12 plátkov hriankového chleba, zľahka opečeného
  • 2 paradajky pokrájané na tenké plátky
  • červená cibuľa pokrájaná na tenké plátky
  • 4 listy ľadového šalátu
  • 4 lyžice majonézy
  • 4 lyžice kečupu
  • soľ, mleté čierne korenie

Postup:

  1. Tofu pokrájajte na 8 plátkov a preložte do plytkej misky. Citrón umyte, osušte a kôru najemno nastrúhajte, šťavu vytlačte. Tri lyžice citrónovej šťavy zmiešajte s horčicou, nastrúhanou citrónovou kôrou, cukrom a 5 lyžicami olivového oleja. Ochuťte soľou a čiernym korením. Marinádu nalejte na tofu a dôkladne ho v ňom obaľte. Prikryté nechajte asi hodinu marinovať.
  2. Tofu vyberte z marinády a nechajte odkvapkať. Marinádu odložte na neskôr. V panvici rozohrejte lyžicu oleja a plátky tofu opečte z každej strany asi po 5 minút do hneda. Opečené tofu osoľte a odložte na teplé miesto – napríklad do rúry nastavenej na 80 °C.
  3. V panvici na zvyšnom oleji postupne upečte štyri volské oká.
  4. Na dosku alebo na väčší tanier rozložte štyri plátky hriankového chleba; na každý plátok dajte 1 volské oko a poukladajte plátky paradajok. Prikryte 4 plátkami hriankového chleba. Na každý dajte po 2 plátky tofu, kolieska cibule, lístok šalátu a lyžicu marinády.
  5. Zvyšné plátky hriankového chleba natrite majonézou a kečupom a položte na sendviče. Každý sendvič diagonálne prekrojte na dve časti.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Večera nemusí byť vždy teplá: Urobte si tofu klub sendvič
DOBRÉ JEDLO/ Jana KLAPÁČOVÁ