Chrumkajte štýlovo: Krevetové špízy s orechovým pestom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Krevetové špízy s orechovým pestom

Potrebujeme:

  • 16 surových vylúpaných kreviet
  • 100 g jadier vlašských orechov
  • 4 lyžice petržlenovej vňate
  • 4 lyžice bazalky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 lyžice nastrúhaného parmezánu
  • 3 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Krevety necháme rozmraziť. Medzitým pripravíme pesto. V kuchynskom robote rozmixujeme orechy, petržlenovú vňať, bazalku, očistený cesnak, parmezán a olej.
  2. Osolíme a okoreníme. Krevety opláchneme, osušíme kuchynskou papierovou utierkou a dáme do misy.
  3. Pridáme polovicu pesta a krevety v ňom dobre obalíme. Misu zakryjeme fóliou a krevety dáme do chladničky najmenej na hodinu marinovať (najlepšie cez noc).
  4. Krevety opatrne napichneme na špízy a grilujeme asi 6 minút. Počas grilovania ich raz otočíme. Grilované krevety podávame so zvyšným pestom.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Chrumkajte štýlovo: Krevetové špízy s orechovým pestom
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ