Dokonalá príloha: Pečená červená repa s rozmarínom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Pečená červená repa

Potrebujeme:

  • 500 g červenej repy
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 veľké cibule
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 8 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžica balzamového octu
  • vetvička rozmarínu

Postup:

  1. Repu očistite škrabkou. Pri príprave použite rukavice, pretože veľmi farbí. Nakrájajte ju na štvrtky alebo na osminky (podľa veľkosti) a rozložte na pekáč (môžete, ale nemusíte ho vyložiť alobalom).
  2. Pridajte očistenú cibuľu pokrájanú na osminky a celé strúčiky cesnaku (môžu byť aj neolúpané). Cviklu osoľte, okoreňte čerstvo pomletým korením z mlynčeka, pokvapkajte olejom a octom.
  3. Premiešajte, vložte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia a upečte domäkka. Podávajte ako prílohu k mäsu alebo ako samostatné jedlo.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Dokonalá príloha: Pečená červená repa s rozmarínom
BÁJEČNÁ ŽENA/ Zuzana PETROVIČOVÁ