Upečte ho s lahodnou plnkou z pečienok: Plnené kurča

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Plnené kurča

Potrebujeme:

  • 1 kurča
  • 3 rožky
  • 3 vajcia
  • soľ, mleté čierne korenie
  • vegeta
  • 1 cibuľa
  • 5-7 kuracích pečení
  • petržlenová vňať
  • olej
  • mlieko
  • 2 lyžice masla
  • ryža
  • šalát
  • mandle

Postup:

  1. Rožky nakrájame na menšie kocky. Umyté a osušené pečienky nadrobno pokrájame. Kurča zvnútra i zvonku dobre umyjeme, osušíme a osolíme. Petržlenovú vňať nasekáme.
  2. V panvici na malom množstve oleja opečieme nakrájané kocky rožka. Preložíme do misky, polejeme menším množstvom mlieka, premiešame a necháme chvíľu odstáť.
  3. Nakrájanú cibuľu speníme na oleji. Po vychladnutí ju spolu s rozšľahanými vajcami vmiešame k rožkom. Plnku osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a ochutíme vegetou.
  4. Pridáme nakrájané kuracie pečienky, nasekanú petržlenovú vňať a spolu premiešame. Plnkou naplníme priestor kurčaťa pod kožou a zvyšnú plnku dáme dovnútra kurčaťa.
  5. Otvory kurčaťa opatrne spojíme ihlou alebo zašijeme niťou, aby plnka počas pečenia nevytekala. Naplnené kurča preložíme do zapekacej misy, pokvapkáme rozpusteným maslom, podlejeme vodou, prikryjeme a dáme piecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
  6. Počas pečenia prelievame šťavou. Podávame s uvarenou ryžou s opečenými mandľami a ozdobíme kúskami šalátu.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Upečte ho s lahodnou plnkou z pečienok: Plnené kurča
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ