V nedeľu niečo netradičné: Rebierka v marináde so šošovicovým dipom

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Rebierka v marináde so šošovicovým dipom

Potrebujeme:

  • 1,5 kg bravčových rebierok
  • 1 lyžica mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička kajenskej papriky
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 6 lyžíc olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku

Šošovicový dip:

  • 150 g červenej šošovice
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového alebo sezamového oleja
  • 2 lyžice pasty tahini
  • štipka čili
  • soľ

Postup:

  1. Rebierka umyjeme a osušíme papierovou utierkou. V miske zmiešame sladkú a kajenskú papriku, oregano, soľ a mleté čierne korenie. Prilejeme olej a pridáme očistené a prelisované strúčiky cesnaku. Dôkladne vymiešame.
  2. Touto marinádou potrieme rebierka, aby boli celé obalené. Na horúcom grile grilujeme rebierka z každej strany 15 až 20 minút, podľa potreby aj dlhšie, kým nie sú dobre prepečené.
  3. Pripravíme dip: Červenú šošovicu opláchneme, zalejeme približne 350 mililitrami vody a na miernom ohni varíme asi 20 minút domäkka. Priebežne miešame a podľa potreby dolejeme horúcu vodu. Mierne vychladnutú uvarenú šošovicu osolíme a rozmixujeme s očisteným cesnakom, olejom a pastou tahini. Dochutíme čili a soľou.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
V nedeľu niečo netradičné: Rebierka v marináde so šošovicovým dipom
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ