Víkendový obed do ruky: Hamburger s ovsenými vločkami

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Hamburger s ovsenými vločkami

Potrebujeme:

Hamburger:

  • 500-600 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 vajce
  • ovsené vločky
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Omáčka:

  • malá cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • mleté čierne korenie
  • 150 ml kečupu
  • 100 g hnedého cukru
  • 4 lyžice medu
  • 2 lyžice horčice
  • 1 až 2 lyžičky worčesterskej omáčky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • 6 hamburgerových žemlí

Postup:

  1. V malom hrnci zmiešame očistenú a najemno nastrúhanú cibuľu, prelisovaný cesnak, kečup, hnedý cukor, med, horčicu, worčesterskú omáčku, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Ak je zmes príliš hustá, rozriedime ju malým množstvom vody. Privedieme do varu a hotovú omáčku odstavíme z ohňa. V mise zmiešame mleté mäso, vajce, ovsené vločky a 6 lyžíc omáčky. Ovsených vločiek pridáme toľko, aby bola hmota dostatočne hustá a dobre sa z nej tvarovali placky.
  3. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Dobre premiešame a vytvarujeme šesť placiek. Mäsové placky grilujeme na miernom ohni 6 až 8 minút z každej strany.
  4. Posledných 5 minút ich potierame omáčkou. Hamburgerové žemle prekrojíme a podľa chuti potrieme omáčkou, horčicou alebo majonézou. Do každej dáme ugrilované mäso a pridáme paradajku nakrájanú n
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Víkendový obed do ruky: Hamburger s ovsenými vločkami
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ