3 otázky pre Barboru Hromjákovú zo zámku Schloss Hof

01
Chuťmeter:
 
 
J8: 3 otázky pre Barboru Hromjákovú zo zámku Schloss Hof

Na rakúskom zámku, ktorý obľubujú aj Slováci, ste sa rozhodli usporiadať výstavu o jedle. Čím sa jej autori inšpirovali?

Po rokoch historických výstav vznikla myšlienka vytvoriť výstavu, ktorá sa bude zaoberať súčasnou problematikou a osloví tiež návštevníkov, ktorých história až tak nezaujíma. Okrem toho, že jedlo sa dotýka všetkých, ponúka množstvo okruhov na spracovanie. Napríklad architektúra výstavy je vďaka nemu netradičná svojím moderným spracovaním, pestrými farbami a interaktívnymi prvkami.

Čo všetko sa tu o jedle dozvieme?

Výstava nerozoberá zdravé stravovanie, diéty či kvalitu jedla, zameriava sa najmä na prístup človeka pri voľbe potravín. Na zámku Schloss Hof tak rozoberáme témy ako silná industrializácia, nadprodukcia a využívanie množstva priemyselne upravovaných surovín. Aj ich vplyv na život na našej planéte. Výstava na susednom zámku Niederweiden je zase o niečo viac interaktívna. Na nej zistíte napríklad aj to, ako jednotlivé zmysly ovplyvňujú všetko, čo zjeme.

Výstava má mať viacero pokračovaní. O čom bude najbližšie?

Druhé pokračovanie výstavy je naplánované od 15. marca budúceho roka. Vo veľkom sa budeme venovať preprave potravín a ich uskladňovaniu. Určite príďte.

Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
3 otázky pre Barboru Hromjákovú zo zámku Schloss Hof
Katarína Brunovská