Ako varíte guláš vy? Tradičný záhorácky recept treba skúsiť

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Záhoracky smotanový guláš

Potrebujete:

  • 750 g bravčového pliecka
  • 75 g tuku
  • 150 g cibule
  • 10 g mletej papriky
  • 20 g sušených húb
  • 500 g hlávkovej kapusty
  • 250 ml sladkej smotany
  • 40 g hladkej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 lyžice octu
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Postup:

  1. Umyté pliecko nakrájajte na kocky. Huby prepláchnite a namočte do vody. Na 2/3 tuku opražte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita, zaprášte paprikou, nechajte speniť a pridajte pár lyžíc vody, aby paprika nezhorkla.
  2. Pridajte mäso, orestujte ho a keď sa uzavrie, vlejte nálev spolu s namočenými hubami. Keď je mäso takmer hotové, pridajte nakrájanú kapustu, cukor, ocot a duste do mäkka.
  3. Na zvyšnom tuku opražte preosiatu múku a rozmiešajte ju v smotane. Pridajte do hrnca a dochuťte. Podávajte so žemľovou knedľou.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo

 
 
 
 
 

iPeknéBývanie.sk

Šarm.sk

Pluska.sk