Bageta s kuracím mäsom: Ozvláštnite jej chuť jabĺčkami

Chuťmeter:
 
2 porcie
 
J8: Bageta s kuracím mäsom a jablkom

Potrebujeme:

  • 2 celozrnné bagety
  • 150 g kuracích pŕs
  • 100 g syra s bielou plesňou
  • pol červeného jablka
  • pol zeleného jablka
  • listy šalátu
  • 4 lyžice mangového čatní (alebo nejakého pikantného džemu)
  • olej
  • soľ, mleté biele korenie

Na karí majonézu:

  • 3 lyžice majonézy
  • 1 lyžička korenia karí

Postup:

  1. Kuracie prsia osoľte a okoreňte. V panvici na oleji opekajte z každej strany 8 minút. Nechajte vychladnúť a nakrájajte na tenké plátky. Na plátky nakrájajte aj syr a obidva druhy jabĺk.
  2. Majonézu a karí zmiešajte. Bagetu rozkrojte a polovicu natrite karí majonézou. Na majonézu uložte listy šalátu. Na bagetu striedavo ukladajte plátky jablka, plátky plesňového syra a plátky opečeného kuracieho mäsa. Zakryte druhou časťou bagety natretou mangovým čatní.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Bageta s kuracím mäsom: Ozvláštnite jej chuť jabĺčkami
Dobroslava Brunovská