Bez nej do dnes nepôjde: Jemná vianočná kapustnica

Chuťmeter:
 
5 porcií
 
Jemná vianočná kapustnica

Potrebujeme:

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 2 cibule
  • 600 g hovädzieho predného
  • 400 g bravčového pliecka
  • 2 bobkové listy
  • štipka muškátového orieška
  • 30 g sušených húb
  • 3 lyžice mletej červenej papriky
  • 2,5 l zeleninového vývaru
  • 2 nožičky suchej klobásy
  • 1 crème fraîche alebo kyslá smotana
  • soľ, nové korenie
  • celé čierne korenie
  • nite z čili papričiek
  • olej

Postup:

  1. Na rozpálenom oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu. Umyté hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kocky. K cibuli dáme hovädzie mäso, ktoré krátko opražíme z každej strany, pridáme celé čierne korenie, bobkové listy a nastrúhaný muškátový oriešok.
  2. Znížime teplotu a mäso pomaly dusíme pod pokrievkou. Medzitým v miske vo vlažnej vode namočíme prepláchnuté huby. Hovädzie mäso udusíme do polomäkka. Pridáme bravčové mäso. Nesolíme. Dusíme, kým aj bravčové mäso nie je polomäkké.
  3. Vtedy pridáme mletú červenú papriku. Na miernom plameni ďalej dusíme mäso bez podlievania. Pridáme k nemu scedené huby. Asi po 10 minútach restovania dáme aj premytú kyslú kapustu (ak máte radi kyslejšiu kapustnicu, premyte len polovicu kapusty).
  4. Kapustu premiešame a zalejeme ju horúcim vývarom. Kapustnicu pomaly varíme ďalej. Aby kapusta zostala chrumkavá, udržiavame mierny oheň. Približne po 20 minútach ju ochutnáme a podľa potreby dochutíme soľou.
  5. Nakoniec pridáme celú klobásu. Krátko povaríme. Pred servírovaním nakrájame klobásu našikmo.
  6. Na tanieri ozdobíme každú porciu lyžicou kyslej smotany a niťami z čili papričiek.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bez nej do dnes nepôjde: Jemná vianočná kapustnica
ŠARM/ Blanka NEMČEKOVÁ