Bravčová panenka v zeleninovej omáčke: Na záver príde opečená polenta

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Bravčová panenka v zeleninovej omáčke

Potrebujeme :

  • 500 g bravčovej panenky
  • soľ, mleté čierne korenie
  • sušené provensálske bylinky
  • olej
  • mäsový vývar
  • zeleninový vývar
  • 300 g miešanej zeleniny
  • 200 g paradajkovej šťavy
  • 2 lyžice sladkej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • polenta

Postup:

  1. Bravčovú panenku pokrájanú na väčšie kúsky posolíme, okoreníme a posypeme sušenými bylinkami. V panvici na rozpálenom oleji ochutené mäso opečieme zo všetkých strán.
  2. Uložíme ho do vymastenej zapekacej misy a vo vyhriatej rúre krátko zapečieme. V panvici na troche oleja opečieme múku, prilejeme mäsový vývar a do hladka vymiešame.
  3. Pridáme paradajkovú šťavu, premiešame a pár minút povaríme. Na kúsky pokrájanú zeleninu uvaríme v zeleninovom vývare do mäkka. Scedíme ju , pridáme do omáčky spolu so smotanou a prevaríme.
  4. Zapečené mäso podávame s omáčkou a opečenými kúskami polenty.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bravčová panenka v zeleninovej omáčke: Na záver príde opečená polenta
Mária Abrahámová
Dobroslava Brunovská