Bravčové rezne so špenátovými krúpami: Zelenú prílohu neoľutujete!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
Bravčové rezne so špenátovými krúpami

Potrebujeme:

  • 500 g bravčového karé bez kosti
  • mletú rascu
  • sušený tymian
  • 500-600 ml mäsového vývaru
  • 2 šalotky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 150 g jačmenných krúp
  •  jarnú cibuľu
  •  soľ

Postup:

  1. Bravčové mäso pokrájame na plátky, zľahka naklepeme, posolíme, posypeme mletou rascou, sušeným tymianom a krátko opečieme na grilovacej panvici z oboch strán. Opečené plátky rozložíme na menší plech, podlejeme mäsovým vývarom (asi 200 ml) a dáme zapiecť do rúry vyhriatej na 200 stupňov.
  2. Nakrájanú šalotku speníme na oleji s plátkami cesnaku. Pridáme umytý osušený špenát, 5 minút restujeme, posolíme a odstavíme. Premyté krúpy zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Zmiešame s orestovaným špenátom a pár minút dusíme. Ochutené krúpy podávame s plátkami mäsa a ozdobíme kolieskami cibule.
Autor:

Súvisiace kategórie:

Videorecepty


 

Dobré jedlo

 
 
 
 
Bravčové rezne so špenátovými krúpami: Zelenú prílohu neoľutujete!
Mária Abrahámová