Bravčové rolky so šalotkovou omáčkou: Karé dnes lepšie nevyužijete!

Chuťmeter:
 
4 porcie
 
R: Bravčové rolky so šalotkovou omáčkou

Potrebujete:

  • 4 rezne z bravčového karé
  • 4 tenké údené klobásy
  • 250 g šalotiek
  • olej
  • mäsový vývar
  • 40 ml smotany na varenie
  • soľ, mleté čierne korenie
  • petržlenovú vňať

Postup:

  1. Rezne natenko vyklepte, osoľte a okoreňte mletým čiernym korením. Na ochutené mäso dajte údeninu, mäso stočte do rolky a prepichnite grilovacou ihlou. V panvici na rozohriatom oleji zo všetkých strán opečte.
  2. Olúpané šalotky pokrájajte, osoľte a pár minút poduste na oleji.
  3. Rúru vyhrejte na 180 °C. Opečené mäso so šalotkami uložte do zapekacej misy a podlejte teplým mäsovým vývarom. Vložte do vyhriatej rúry a asi 50 minút pečte.
  4. Zapekaciu misu vyberte z rúry, mäso rozkrojte a šťavu aj so šalotkami rozmixujte. Prilejte smotanu na varenie, podľa chuti osoľte a okoreňte. Krátko prevarte, odstavte a prisypte nadrobno posekanú petržlenovú vňať. Podávajte s varenými zemiakmi.
Autor:

Súvisiace kategórie:



 

Dobré jedlo