Briošky so syrom a bylinkami: Potrebné prísady máte už teraz doma

Chuťmeter:
 
12 kusov
 
Briošky so syrom a bylinkami

Potrebujeme:

  • 180 ml mlieka
  • 20 g droždia
  • 1 lyžičku kryštálového cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g celozrnnej pšeničnej múky
  • soľ
  • 4 žĺtky
  • 2 lyžice nasekaného tymianu
  • 150 g masla
  • 250 g syra s modrou plesňou
  • 50 g nasekaných čerstvých byliniek (bazalka, šalvia, mäta)
  • 2 vetvičky rozmarínu
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu

Postup:

  1. Vo vlažnom mlieku rozmiešajte droždie a cukor. Do misy preosejte múku, pridajte štipku soli, kvások a žĺtky a rýchlo spracujte na hladké, elastické cesto. Keď sa cesto prestane lepiť na steny misy, primiešajte doňho nasekané bylinky, zmäknuté maslo a rozdrobený syr. Mieste, aby sa všetky zložky rovnomerne spojili. Cesto jemne poprášte múkou, zakryte a na teplom mieste nechajte zhruba hodinu kysnúť.
  2.  Vykysnuté cesto rozdeľte na 12 rovnakých dielov a vytvarujte valčeky. Preložte na vymastený a múkou vysypaný plech a nechajte ďalších 20 minút kysnúť.
  3. Na vrchu briošiek urobte ostrým nožom niekoľko zárezov, vrch potrite vodou a posypte parmezánom. Pečte 20 minút v rúre vyhriatej na 170 °C. Po upečení nechajte vychladnúť.
Autor:

Súvisiace kategórie:

FocusMedia
Videorecepty


 
  • Aktuálne číslo

Dobré jedlo

 
 
Briošky so syrom a bylinkami: Potrebné prísady máte už teraz doma
Redakcia